Pollenallergi – vårens sattyg

Varje vår så är det samma problem för mig, ögonen rinner och jag nyser som en liten nyckelpiga. Jag nyser i och för sig året om men det är ingenting som när björkarna börjar skicka sitt förbenade pollen över land och rike. Jag menar, alla andra sköter sin parning i sovrum och skogar utan att göra så mycket väsen av sig. Måste björkarna låta sitt förökande påverka precis alla?!

Det värsta är när det småkliar lite i ögonen och man vet att man inte ska klia sig för det är en kort tids njutning för en mycket längre tids oavbrutet kliande och ännu mer rinnande ögon. Till slut så sker det mer eller mindre omedvetet, fingrarna är där och man kliar sig. Det är grymt skönt men ååååh så dumt.

På samma sätt som jag är lite imponerad av huvudvärkstabletter så är det faktiskt ganska fantastiskt med allergitabletter också. De fungerar verkligen! Anledningen till att jag faktiskt är lite imponerad är att jag tycker det är mycket man stoppar i sig som tex fiskleverolja, C-vitaminer, sömntabletter (naturläkemedel förvisso) som man aldrig ser någon omedelbar effekt av – det är bara något halvt löfte om att det ska bli bra i framtiden och att man ska bli mindre sjuk osv.

Men på samma sätt som med huvudvärkstabletter så är det verkligen:

  1. Smärta / allergi
  2. Ta tablett
  3. Smärta / allergi borta

Några har uppenbarligen gjort sitt jobb bra, och det tackar jag dem för varje maj!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *