Järntabletter efter bloddonation

Jag har aldrig proppat i mig speciellt mycket tabletter, medicin eller kosttillskott men nu är jag uppe i tre stycken olika varje morgon till min morgonbuffé! Det är, som tidigare nämnts, multivitamintabletterna (för att balansera min ensidiga kost), fiskleverolja (för att balansera min icke-konsumtion av fisk) och numera också järntabletter.

Järntabletterna äter jag då jag donerar blod lite nu och då (högst 4 ggr per kvartal dock). Jag äter i och för sig gärna blodpudding men enligt sjuksyrran är det en bråkdel av vad man kan få i sig med blodpudding jämfört med att äta järn som kosttillskott. Jag har också haft ständigt vikande järnvärden sedan jag började donera så det var nog dags.

Intressant är att efter senaste donationen gick kondisen ned drastiskt, jag blev andfådd av enklare aktiviteter som att gå uppför trappor och var HELT död 10 minuter in i min korpfotbollsmatch. Har annars en ganska god kondis så det var märkbart.

Så, järntabletter it is från och med nu….och ett tag framöver. Känns dock ganska skumt att äta järn egentligen. Om man tänker på det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *