Jakten på en huvudvärkstablett

Jag vet inte om ni har varit där men när man vaknar på morgonen, slår upp ögonen och inser att 06.47:ans godståg valt att ta omvägen förbi Västerås över ens prefrontala cortex. Huvudvärk – av det värre slaget. Den här historien handlar inte så mycket om migrän utan snarare om självförvållad huvudvärk så att säga.

Självklart hade jag inte varit så snäll mot mig själv att jag kommit ihåg att köpa huvudvärkstabletter när de tog slut förra gången så jag var hänvisad till kaffe, vatten och novalucol (?) – nej, det fungerade inte. Sakta, sakta (så snabbt som godståget tillät) letade jag igenom badrumsskåpet efter någon form av läkemedel som skulle kunna hjälpa. Hittade till slut kylbalsam som faktiskt gjorde det lite lättare (placerade på pannan och tinningarna).

Söndag morgon är ju inte direkt julafton gällande apotekens öppettider, eller jo. Det är snarare vad det är för liksom på julafton är allt stängt, framförallt apotek! Det hade man förstås kunnat räkna ut med ett hästarsle och en bit krita som min kapten i lumpen skulle ha sagt – men han hade ju förstås inte huvudvärk när han sa det så…

Utan värktabletter eller något liknande så fick jag återgå till ett beprövat koncept. Pizzeria Napoli. Kebabpizza med nästan allt (skippa löken). Det tog över en timme att äta den men sen kändes det mycket bättre, inte i huvudet förstås, men orken var tillbaka och med den kunde jag åtminstone vänta in att det förbannade apoteket skulle öppna.

Min konklusion: när nu apoteken är fria, varför får då inte pizzeriorna sälja huvudvärkstabletter!?!?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *