Gå ner i vikt med LCHF och mandelmjöl

LCHF (Low Carb High Fat) är en diet som har blivit väldigt populär de senaste åren efter att doktorer, mediapersonligheter och entusiaster har uppmärksammat lågkolhydratsdietens fördelar i bloggar, böcker och tidningar. I denna diet avstår man från att äta kolhydratrik mat som pasta, potatis och ris. Även socker är strängt förbjudet eftersom det innehåller nästan bara kolhydrater. Istället äter man mat som är rik på fett eller protein, som till exempel kött, fisk och smör. Ovanjordsgrönsaker som innehåller få kolhydrater är också rekommenderat att äta mycket av i denna diet.

Mandelmjöl är ett mjöl som innehåller väldigt lite kolhydrater, runt 5 viktprocent för att vara mer exakt. Däremot innehåller mandelmjöl över 50 viktprocent fett och närmare 20 viktprocent protein, vilket gör att detta mjöl passar utmärkt att äta när man följer LCHF. Mandelmjöl kan användas som ett substitut för vetemjöl i många maträtter och bakverk. Det kan till exempel användas när man bakar våfflor, pannkakor och bröd.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *