Fiskolja / Omega-3 och Kalle Anka

Jag kommer ihåg gamla Kalle Anka-serier där knattarna var tvungna att äta fiskleverolja för att ”det var nyttigt” och hur förvridna deras ansiktsuttryck var. Har alltid tänkt mig att det kan ju inte finnas något äckligare än fiskleverolja. Smaka på orden: Fisk (tänker mig rå fisk här, som iofs är ok, men ändå…)…lever (euuuuuh)…olja (från Fisk och Lever…euuuuh). Jag tänker mig hur man plockar ur en lever ur fisken och liksom kramar ur en oljig substans som man tappar upp på flaska och serverar till ont anande ungar.

Men nyttigt är det ju tydligen. Ska tydligen hindra mot hjärt- och kärlsjukdomar etc så det kan ju vara värt det. Men varför är det då inte de äldre, tex Joakim von Anka eller Kalle som tvingar i sig det. De (framförallt JvA) borde ju verkligen ha nytta av det!

Nu behöver ju ingen tvinga i sig fiskleverolja på samma sätt utan man kan köpa Omega-3 på nätet riktigt enkelt, och det är ju i slutändan antioxidanterna i Omega-3 man är ute efter. Jag har dock läst att man bör bita sönder en tablett för att smaka så att inte substansen (fiskoljan?) inuti inte har härsknat och då är man ju ändå tillbaka till äckelsmaken igen.

Jag har råkat bita sönder en E-vitamintablett en gång och det var det äckligaste jag någonsin haft i min mun. Kladdigt var det också så smaken fastnade liksom hur mycket man än sköljde…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *